21
Mar
Off

Detta ska du tänka på när du bokar en flygresa

Det finns mycket att tänka på när du ska boka en flygresa eller en charterresa. Detta både innan och efter du har bokat den. Detta är verkligen något du ska ha full kontroll på, då det annars kan vara något som sätter käppar i hjulet under resans gång. Här handlar det om fyra viktiga delar. Nedan kan du läsa kortfattat om dessa.

  • Vad ingår i din flygbiljett: Något som är av stor vikt är vad som ingår i din flygbiljett. Speciellt viktigt är detta om du ska resa långväga. Här handlar detta oftast om vilken typ av flygbiljett du har valt. När du väljer reguljärflyg eller en rabatterad reguljär flygbiljett kommer du alltid att kunna vara säker på att det ingår incheckat bagage upp till en viss vikt samt alla måltider. I det fall du väljer lågprisflyg kan detta vara förknippat med ett tillägg du måste boka vilket gör att en extrakostnad tillkommer.
  • Ska du boka flygresa med boende: När du flyger någonstans i världen där du aldrig tidigare befunnit dig kan det på vissa platser vara stor språkproblem. Dit du kommer vill du också ha en plats att bo. Här kommer du då att kunna ta reda på vilket som bli bäst av att antingen boka din resa komplett med boende eller att finna ditt boende på platsen du kommer till. Vill du ha en komplett resa med boende finns det charterresor att välja på. Du kan dock alltid boka ett boende innan resan tillsammans med en biljett för reguljärflyg.
  • Visumregler och tullrestriktioner: Detta är egentligen det allra viktigaste du måste känna till när du ska ut och resa. Det svenska passet är mycket bra ute i vida världen och fungerar som inträdesbiljett vid gränserna till de flesta länder. Det kommer dock att finnas vissa länder som kräver att du ansöker om ett visum innan du kommer dit via flyg. Här kommer det även att finnas de länder som ger dig inträde, men som kräver att du uppvisar en viss summa i kontanter samt att du har en flygbiljett bokad för att lämna landet när din tid för visum är över. Likaså bör du ha kännedom om tullrestriktioner, vilket då gör dig medveten om vad du får föra in fritt och lämna landet med.
  • Behöver du vaccinera dig innan resan: När du åker till vissa länder är det bra att kontrollera vilka sjukdomar som finns i det land du ska resa till. Här kan det vara så att du måste vaccinera dig innan resan, eller så är detta något frivilligt. I detta kommer naturligtvis vikten av att veta vad du kan äta och vad du inte bör äta. Om det kan du alltid läsa reglerna på nätet för respektive land.